Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
30 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Fisk med ricotta som både är enkelt att laga och gott att äta, perfekt kombo!
Allergener:
⚠️Komjölk
⚠️Fisk
Ingredienser
- ca 800 gram potatis
- 4 portionsbitar torskfilé (eller annan fisk)
- 250 gram ricottaost
- 1 dl riven parmesanost eller annan smakrik ost
- 1 dl hackad basilika
- 1 citron (saften)
- 20 gram smör eller 1 dl grädde
salt (för barn över 1 år), svartpeppar
- Gröna ärtor eller andra valfria grönsaker
-
Uppdelad Barntallrik - Dusty Green
-
Pre-Spoon
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Skala potatisen och skär den eventuellt i mindre bitar. Koka potatisen tills den är mjuk.
- Lägg fisken i en smord form. Blanda ricotta, parmesanost, basilika och citronsaft i en bunke.
- Salta och peppra.
- Sprid sedan ostblandningen på fisken. Skiva smöret och sprid runt fisken, alternativt häll grädden i formen. Tillaga i ugn i ca 15-20 min.
- Servera sedan fisken med kokt potatis och kokta ärtor.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- Servera potatisen i klyftor. Skär fisken i långa och breda bitar.
👶Från 9* månader och uppåt
- Skär potatisen och fisken i små bitar. Servera ärtorna hela om ditt barn kan tugga väl. Servera med gaffel från ca 12 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från fisk
💪Fett från smör/grädde, ricotta
💪Kolhydrater från potatis
💪Jod från fisk
💪Vitamin D från fisk
💪Kalcium från ricotta
💪Kalium från potatis