Category
Middag
Servings
4-5 vuxenportioner eller 6-10 barnportioner
Cooking
15 Minutes
Author:
Elin Oresten
Allergener:
â ïž Gluten
â ïž Mjölk (vĂ€lj vĂ€xtbaserad yoghurt för att undvika mjölk)

Ingredients
- 700 gram nötfÀrs
- 1 rödlök (liten)
- 0,5-1 kruka persilja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk spiskummin
- 2 tsk gurkmeja
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk svartpeppar
- 1-2 rödlökar
- 1 paprika
- 3 tomater
- 4 msk olivolja
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnÀs
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- Pitabröd
- Valfria grönsaker
Kebab
Topping
SÄs
Tillbehör
Do this:
- SÀtt pÄ ugnen pÄ 250 grader. GÀrna pÄ grillfunktion om du har det.
- Finhacka rödlök, vitlök och persilja. Blanda samman alla ingredienser till kebaben. Gör eventuellt tvÄ smetar dÀr den ena innehÄller salt.
- Platta sedan ut köttet jÀmnt i en lÄngpanna med bakplÄtspapper.
- SkÀr grönsakerna i lÀmpliga bitar och lÀgg över fÀrsen. Ringla över olivolja.
- Tillaga i ugnen i ca 15 min. LÄt svalna nÄgot innan du skÀr kebaben i bitar som passar för Äldern.
- Blanda ihop ingredienserna till sÄsen. SkÀr valfria fÀrska grönsaker och rosta eventuellt brödet.
Ă ldersanpassning
đ¶ FrĂ„n 6 till 9 mĂ„nader
- servera kebaben i lÄnga skivor. Rosta pitabrödet och servera vid sidan om i lÄnga skivor. Paprika skÀrs i lÄnga remsor, tomat och lök skÀrs i klyftor.
đ¶ FrĂ„n 9*-17 mĂ„nader
- skÀr kebab och grönsaker i smÄ bitar. Servera rostat pitabröd vid sidan om i smÄ bitar eller större skivor.
*NĂ€r bebisen utvecklat ett pincettgrepp
đ¶ FrĂ„n ca 18 mĂ„nader och uppĂ„t
- servera kebab och grönsaker i smÄ bitar i ett pitabröd.
Recipe listing
NĂ€ring (utvalda delar):
đȘ Protein frĂ„n nötfĂ€rs
đȘ Fett frĂ„n olivolja
đȘ Kolhydrater frĂ„n bröd
đȘ JĂ€rn frĂ„n nötfĂ€rs
đȘ C-vitamin frĂ„n paprika och tomat