Servings
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Author:
Elin Oresten
Allergener:
â ïž Komjölk (kan undvikas vid val av havregrĂ€dde)
â ïž Soja
â ïž Gluten (gĂ„r att vĂ€lja glutenfritt panko

Ingredients
- 400 fast tofu naturell
- 2 dl majsstÀrkelse
- 3â4 dl panko
- 1,5 dl grÀdde (komjölk eller vÀxtbaserad)
- 0,5â1 dl olja
- 1 burk kokosmjölk
- 2,5 msk limesaft
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 krm malen ingefÀra
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- En nypa chilipulver (valfritt)
- Jasminris/havreris
- Rivna morötter
Panerad tofu
LimesÄs
Tillbehör
Do this:
Tofu
- SkÀr tofun i stÀnger eller kuber (större bitar till 6-9 mÄnaders och mindre frÄn 9 mÄn och uppÄt) och hÀll upp majsstÀrkelse, panko och grÀdde i separata skÄlar. Blanda ner peppar i grÀdden. Doppa en av tofubitarna först i majsstÀrkelse, sedan i grÀdde och till sist i panko. För dubbelpaningen sÄ gör man om processen genom att doppa biten ytterligare en gÄng i grÀdden och panko. Hetta upp en panna med rikligt med olja.
- Stek tofubitarna pÄ medel vÀrme tills de Àr gyllene. Undvik att steka för hÄrt och göra dem för knapriga till barnen. För vuxna kan man salta grÀdden och steka lite hÄrdare sÄ de blir mer krispiga.
LimessÄs
- LÀgg i alla ingredienser till sÄsen i en kastrull och koka upp sÄsen medan du vispar. LÄt puttra i ca 5 min. Vuxna kan ta lite japansk soja i sÄsen i efterhand.
- Koka riset enligt anvisningarna pÄ förpackningen.
- Servera tofu och limesÄs med ris och finrivna morötter.
Ă ldersanpassning
đ¶ FrĂ„n 6 till 9 mĂ„nader - skĂ€r tofun i lĂ„nga stavar/bitar.
đ¶ FrĂ„n 9* mĂ„nader och uppĂ„t - skĂ€r tofun i smĂ„ bitar/kuber.
*NĂ€r bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recipe listing
NĂ€ring (utvalda delar):
đȘ Protein frĂ„n tofu
đȘ Fett frĂ„n grĂ€dde, kokosmjölk och olja
đȘ Kolhydrater frĂ„n jasminris/havreris
đȘ JĂ€rn frĂ„n tofu
đȘ C-vitamin frĂ„n lime