Serveringar
10 muffins
Tillagning
18 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Underbart goda havremuffins som smakar morotskaka!
Ett perfekt mellanmål eller varför inte en enkel frukost att plocka fram. Hett tips är att servera dessa med lite creme cheese.
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Gluten (välj glutenfria havregryn för att undvika)

Ingredienser
7 färska dadlar
3 ägg
3 msk rapsolja
1,75 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1,5 tsk ceylonkanel
0,5 tsk vaniljpulver
2 stora morötter rivna
-
Muffinsform - 12 Muffins
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt ungen på 180 grader.
Mixa dadlar tillsammans med ägg till en jämn smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt rapsolja.
Om du gör eget havremjöl så mixar du havregryn till ett fint mjöl i tex en matberedare.
Blanda sedan de torra ingredienserna och blanda med äggblandningen.
Riv moroten och blanda i smeten. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i ugnen i ca 18 minuter.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: servera som de är eller i halvor
👶9-12mån: servera som de är eller i små bitar
👶12 mån +: servera som de är