Om oss

Knatteplock startades ur en drivkraft att vilja förändra synen på barnmat. 

Vår mission är att inspirera kring ett utforskande förhållningssätt till mat så att fler barn kan få en lustfylld och sund relation till mat. Vi tror att matglädje skapas genom att göra matupplevelsen rolig och spännande. För att göra det är en viktig faktor att barn får möjligheten att upptäcka maten själva, i sin takt och på sitt sätt. Därför ska våra produkter göra det lättare för dem att träna på sin förmåga att äta och samtidigt tycka det är lustfyllt. 

Vi vill med våra produkter skapa förutsättningar för att barn lättare ska kunna upptäcka olika sorters mat och lära sig att äta självständigt tidigt. Barn som äter själva tidigt och som får vara i kontroll över sitt matintag har lättare för att testa ny mat. Detta ligger till grund för en varierad kosthållning som är så viktig genom hela livet. Dessutom bidrar det till en känsla av självständighet hos barnet som kan smitta av sig på andra delar av livet. 

Vi på Knatteplock vill vara en del av barnmatsrevolutionen som innebär att fler barn får vara i kontroll över sin matupplevelse, och där föräldrar kan luta sig tillbaka och förundras över hur fantastiskt duktiga deras barn är. Vår vision är helt enkelt att alla barn ska få växa upp och få en positiv och glädjefylld relation till mat.