Serveringar
24 mini eller 12 stora
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Otroligt fluffiga och härliga muffins med en lätt sötma från sötpotatis och dadlar!

Ingredienser
- 2,5 dl sötpotatispuré (ca 300 gram okokt)
- 1,5 dl mjölk
- 0,5 dl rapsolja
- 6 färska urkärnade dadlar
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
- 1,5 dl fullkornsmjöl (tex grahamsmjöl eller fullkornsdinkel)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
- En nypa salt
Perfekta produkter till receptet
Gör såhär:
Värm ugnen till 190 grader.
Mikra sötpotatis tills den är mjuk. Låt den svalna.
Mixa ihop sötpotatisen med dadlarna.
Rör ihop sötpotatismixet med mjölk, olja och ägg i en bunke.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kanel och salt i en annan bunke. Rör sedan försiktigt ner det i sötpotatisblandningen.
Fördela smeten i en muffinsform och grädda i 14 min (minimuffins) eller 20 min (stora muffins). Känn med en sticka så att de är klara.
Låt dem svalna en minut i formen och lägg sedan över dem på ett galler för att svalna.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera hela eller halva muffins beroende på storlek
👶 9-12 mån: servera muffins i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: servera hela muffins eller i små munsbitar