Serveringar
1 barnportion
Tillagning
15 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Banana scramble med havre och chiafrön, utan ägg och mjölk. Ett allergivänliga recept som så många av er önskade.
Tips! Droppa över lite hemmagjord hallonsylt och yoghurt.
Allergener:
⚠️Mjölk (beroende på val av mjölkdryck)
⚠️Gluten (välj glutenfria havregryn för att undvika)
Ingredienser
- 0,5 dl valfri mjölkdryck
- 0,5 dl havremjöl
- 0,5 msk chiafrön
- 0,5 st banan
- 0,5 tsk ceylonkanel (valfritt)
- Smör/rapsolja till stekning
Gör såhär:
- Blanda mjölkdrycken med havremjöl och chiafrön i en bunke. Låt det stå och svälla i 10 min.
- Mixa sedan havreblandningen med bananen till en slät smet. Tillsätt kanel. Hetta upp lite smör och/eller rapsolja i en stekpanna.
- Häll i smeten och låt steka en kort stund. Rör sedan runt med en stekspade tills det bildats bitar.
Servera med tex frukt/bär och lite yoghurt.
Recept notering
Näring utvalda delar:
💪Protein från chiafrön och havremjöl
💪Kolhydrater från banan, havremjöl
💪Fett från chiafrön, stekfett
💪Järn från chiafrön och havremjöl
💪Folat från chiafrön och havremjöl
💪Vitamin C och B6 från banan