Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Mjölk (kan undvikas genom att välja en växtbaserad grädde)
⚠️Gluten (kan undvikas vid val av glutenfri pasta)
Ingredienser
- 500 gram kycklingfärs
- 1 gul lök eller 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm svartpeppar
- 2 morötter
- 1 burk finkrossade tomater
- 2 dl grädde
- 1 msk oregano
- 1 tsk chilipulver
- Valfri "lång" pasta (typ spagetti eller linguini)
-
Blomskål - Dusty Pink
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Finhacka lök och vitlök, och fräs i olja tills de mjuknat. Låt kycklingfärsen steka med tills den är genomstekt. Addera sedan tomatpuré och svartpeppar.
- Koka upp valfri pasta.
- Riv morötter grovt. Rör ner rivna morötter, krossade tomater och grädde i stekpannan med kycklingfärsen. Krydda med oregano och chilipulver. Låt allt stå och småkoka litegrann.
- Servera kycklingsåsen med nykokt pasta.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- servera såsen med bred bandpasta i ca 3 cm långa bitar, i en djup skål.
👶Från 9* och 12 månader -
- servera såsen med kortklippt spagetti.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från 13 och uppåt
- öva på gaffel och testa att servera lång spagetti som den är.
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kycklingfärs
💪Kolhydrater från pasta
💪Fett från grädde och olivolja
💪Zink från kyckling
💪Vitamin B6 och B3 från kyckling
💪C-vitamin från tomater