Kategori
Frukost
Serveringar
ca 1-2 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Scrambled oats är en riktig favorit hemma hos oss. Det går lika snabbt som att koka gröt men blir något helt annat, lite som en varm havresmulpaj till frukost. Inte illa det!
Ingredienser
1 ägg
1 dl hallon (halvtinade frysta eller färska)
1 dl havregryn
1 tsk rapsolja
1 krm vaniljpulver eller mald kardemumma
-
Barnskål med sugpropp
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
Stek på medelvärme i ca 3 minuter.
Låt svalna lite så den hinner stelna – den känns ganska lös först.
Servera med en klick yoghurt!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: försök skapa stora bitar i pannan som barnet enkelt kan greppa med hela handen.
👶 9 mån +: servera i små munsbitar.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!