Kategori
Middag
Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Komjölk (kan undvikas vid val av växtbaserad creme fraiche/yoghurt)
⚠️ Ägg
⚠️ Gluten (kan undvikas vid val av glutenfritt ströbröd)
⚠️ Senap (kan uteslutas)

Ingredienser
Gör såhär:
- Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser till biffarna. Låt smeten stå i minst 5 minuter.
- Koka ris eller bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Forma biffar och stek dem medelstark värme i smör eller olivolja tills de fått fin färg (det tar ca 5 minuter på varje sida, jag brukar vända dem lite då och då).
- Blanda aiolin med en pressad lime.
Åldersanpassning
👶 Från 6 till 9 månader
- skär biffarna i halvor eller långa bitar. Blanda eventuellt aiolin med bulgurn så att det blir en "gegga". Ris kan serveras klibbigt.
👶 Från 9* månade och uppåt
- skär biffarna i små bitar. Se bild 2. Blanda eventuellt aiolin med bulgurn så att det blir en "gegga". Ris kan serveras klibbigt. Träna på gaffel från ca 12-13 mån.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪 Protein från tonfisk och ägg
💪 Fett från creme fraîche, olja/smör och aioli
💪 Kolhydrater från ris/bulgur och ströbröd
💪 D-vitamin från ägg och tonfisk
💪 Selen från tonfisk
💪 C-vitamin från lime