Sugrörsmugg

Vilken barnmugg ska jag välja?

Sugrörsmugg
Vilken mugg ska jag välja till mitt barn?

Inte sällan får jag frågan om vilken sorts barnmugg som jag rekommenderar till små barn. Det finns ju en hel djungel där ute med muggar för barn. Jag har inte testat alla barnmuggar som finns på marknaden, men i min värld så behövs oftast bara två varianter:

🔹Sugrörsmugg
🔹Öppen mugg

Jag har dock full förståelse för att vissa barn bara vill dricka ur en viss typ av barnmugg och då ska man välja det som fungerar för ens egna barn.
 
Jag vet att pipmugg är vanligt och jag får ofta frågan om varför vi aldrig har använt det hemma. Det beror på att jag inte ser något behov av pipmugg när det finns andra typer av barnmuggar. Att lära sig dricka ur pipmugg är inte en förmåga som barn kan ha nytta av efter bebistiden. Inte heller utvecklar det oralmotoriken så som tex en sugrörsmugg gör.
 
Både sugrörsmugg och öppen mugg lär barn förmågor som de kan ha nytta av resten av livet. Det kan krävas lite övning för att få till rätt teknik, men det är det värt.

Från 6 månader kan man börja med bägge sorters muggar om man vill, även om öppen mugg kan ta lite längre tid att lära sig.

Fördelen med sugrörsmugg:

🔹Gynnar oralmotoriken
🔹Övar förmågor som barn kan ha nytta av efter bebistiden
🔹Kan spilla mindre än pipmugg
🔹Behändigt att servera smoothie i

Här hittar du våra sugrörsmuggar

Missa inte att även våra vattenflaskor har ett integrerat sugrör. Du hittar dem här.

Fördelen med öppen mugg:

🔹Övar förmågor som barn kan ha nytta av efter bebistiden
🔹Bra inför övergången till riktigt glas
🔹Barnet ser vad hon/han dricker för något

/Elin Oresten
Lic. kostrådgivare

Elin Oresten

Introducera gluten till bebis 
Mer från Knatteplock:

Hur lär jag mitt barn att dricka ur sugrörsmugg?

Tips för att lära ditt barn att dricka ut sugrör

← Äldre inlägg Nyare inlägg →

Lämna en kommentar