haklapp med ärm barn

INKÖP OCH PRODUKTUTVECKLING

På Knatteplock har vi som mål att erbjuda produkter som främjar barns matglädje och underlättar föräldrars vardag. Många av våra produkter hjälper till med barns tidiga självständiga ätande, något vi tror starkt bidrar till matglädje. 

Vår garanti till er som kunder är att våra produkter är helt giftfria och passar för livsmedel. Vi ställer höga krav på oss själva då vi är medvetna om att vi har en känslig målgrupp – barn. 

PRODUKTSÄKERHET

Alla våra produkter är tillverkade av högkvalitativt livsmedelsgodkänt silikon, fritt från mikroplaster, BPA samt ftalater. Kvalitet och produktsäkerhet är väldigt viktigt för oss. Därför köper vi alltid in LFGB-certifierat material som har genomgått rätt sorters tester. Utöver det genomför vi kontinuerligt analyser av våra produkter med hjälp av ett ackrediterat laboratorium. Att våra produkter är livsmedelsgodkända innebär att våra produkter är giftfria och inte kommer läcka några hälsofarliga ämnen oavsett om du värmer upp dem. 

Våra haklappar i tyg har en av världens mest kända märkning, OEKO-TEX® STANDARD 100. Märkningen innebär att textilerna har blivit testade för skadliga substanser.  Sammantaget bidrar detta till att vi har den högsta standarden man kan ha på sina produkter. Produkter som är noga utvalda av hela teamet på Knatteplock. 

INKÖPSPROCESS

Vi älskar att kunna erbjuda smarta och funktionella produkter till barn och småbarnsföräldrar. Vi letar därför alltid efter nya idéer till produkter för att bredda vårt sortiment. Ibland hittar vi en färdig produkt på marknaden som matchar vår idé. Då köper vi produkten som den är, men ofta med förändringar (exempelvis ett bättre passande material eller annan färg). Andra gånger tar vi fram en egen produkt ”från scratch” för att helt matcha vår idé och behov. 

Många av våra produkter köper vi från Asien. När det gäller silikonprodukter är Kina absolut världsledande. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och har en uppförandekod som ställer krav på deras arbetsvillkor, miljöarbete m.m. Våra produkter fraktas med medel som ger minsta möjliga miljöpåverkan, oftast via tåg. 

glassform för bebis

LAGER OCH FRAKT TILL KUND

Vi har alla våra produkter på ett lager i Uppsala i Sverige. Därifrån skickas samtliga kundbeställningar med Sveriges största speditörer, exempelvis DHL och Postnord. Våra produkter skickas aldrig direkt från vår leverantör till kund. Allt går via vårt lager där vi också kontrollerar produkterna så att de håller rätt kvalitet. 

PRODUKTPRISER

Vi strävar alltid efter att hålla marknadsmässiga priser och tittar på värdet av våra produkter utifrån flera perspektiv. Att vi har gedigna kvalitetsprocesser och bra material gör att vi kan erbjuda en säkerhet till våra kunder, vilket också är en aspekt att väga in i priset. 

Vi vet dock att vår målgrupp ofta har en utmanande vardagsekonomi. Det är därför ständigt en balansgång för oss att sätta ett rimligt pris som också gör att vi kan upprätthålla den kvalitet vi vill. Och för att vi ska kunna erbjuda andra tjänster gratis, som exempelvis vårt receptbibliotek som är helt gratis och Sveriges största inom plockmat till barn. 

Har du några frågor eller funderingar kring vårt produkter eller processer så är du mer än välkommen att maila info@knatteplock.se