Författare:
Elin Oresten
Detta är en riktig go-to rätt när det ska gå snabbt men samtidigt vara gott och näringsrikt.
Denna variant där man klämmer maten mellan två tortilla gör att det inte heller kladdar speciellt mycket! Det gör det extra passande att ta med på utflykten, den är dessutom väldigt god att äta kall.
Fungerar lika bra att göra i stekpannan som i våffeljärnet eller smörgåsgrillen.
Ingredienser
- Tortillabröd
Ägg
Riven ost (jag tog vanlig hushållsost)
Valfri krydda (jag tog torkad timjan och oregano)
Valfria grönsaker (jag tog tunt skivad zucchini och tomat)
Gör såhär:
Skär valfria grönsaker tunt.
Ta fram två tortillabröd och lägg ett tortillabröd i stekpannan, våffeljärnet eller smörgåsgrillen.
Kläck försiktigt ett ägg på brödet, sprid lite grönsaker, ost och krydda på. Lägg på det andra brödet. Stäng grillen eller lägg ett litet kastrullock på brödet i stekpannan. Stek tills ägget ser färdigt ut och osten smält.
Ta bort från värmen och låt svalna något innan du skär den i bitar.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 till 9 månader
-skär i långa pinnar som är något längre än bebisens handflata och ca 2 cm breda.
👶Från 9* -12 månader
- servera pannkakorna små bitar på ca 1x1 cm.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från 12 månader och uppåt
-skär tortillan i kvartar