Kategori
Lunch/middag
Serveringar
4 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Fisk
⚠️ Mjölk
⚠️ Sesam
⚠️ Soja
Det här är en riktig vardagsräddare hos oss – fräsch, krämig och klar på typ 15 minuter! Perfekt både till lunch och middag.
Den lena tonfiskröran med en asiatisk touch gör sig så bra med ris, smakrik gurksallad och gärna lite mango eller avokado också!
Också ett härligt sätt att få in lite fisk i vardagen.

Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten (à ca 150 g), avrunnen
150 gram naturell färskost
2 msk sesamolja
2 msk japansk soja*
3 tsk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
2 msk limesaft
1-2 dl finhackad salladslök eller purjolök (efter smak)
1 gurka
2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)
1 msk ljus soja*
1 msk sesamolja
Nykokt ris (gärna ljummet)
Skivad avokado eller mango
Edamebönor (tänk på att mosa/hacka dem till små barn pga kvävningsrisk)
Sesamfrön eller rostad lök
-
Barnskål med sugpropp
-
Barngaffel
-
Haklapp i silikon
Krämig asiatisk tonfiskröra
Gurksallad
Till servering
Produkter till servering
Gör såhär:
Tonfiskröran: Mosa tonfisken i en skål. Rör ner färskost, sesamolja, soja, vinäger och lime. Blanda till en krämig röra och rör i salladslöken.
Gurksalladen: Skiva gurkan tunt och blanda med vinäger, soja och sesamolja. Låt dra i 5–10 minuter.
Montera ihop alla delar till en härlig bowl och servera!
Recept notering
*Sojan kan exkluderas eller minskas till barn under 1 år för att minska salthalten.
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!