Kategori
Lunch/middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Sesam
⚠️ Ägg
⚠️ Soja
Konceptet måltidsbiff är bland det bästa vi vet när det kommer till meal prep och plockmat/BLW.
Att ha måltidsbiffar färdigt i frysen är otroligt skönt och ett riktigt vardagshack. Måltidbiffar är nämligen lika näringsmässigt kompletta som en hel måltid. Du behöver inte servera något till, om du inte vill såklart.
Dessa asiatiska måltidsbiffar med kyckling, grönsaker och ris är så smakrika och goda. Perfekt för både barn och även vuxna som vill ha något fräscht.
Livsmedelsverkets råd när det gäller ris till barn är att de kan äta det upp till 4 ggr per vecka. Det är inte så mycket ris i dessa, men värt att ha i åtanke om ni serverar annan ”rismat” också förutom dessa.

Ingredienser
400 g kycklingfärs
2,5 dl kokt ris (gärna jasmin eller basmati)
1 morot, finriven
0,5 dl hackad purjolök eller salladslök
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk färsk ingefära, riven
1 äggula
2 msk sesamolja
0,5 dl färsk koriander eller persilja, finhackad (valfritt)
2 msk limejuice
2 msk japansk soja (exkludera till barn under 1 år)
blanda 2 dl gräddfil/creme friache med 1 msk limejuice, 1 msk sesamolja och 1 tsk japansk soja. Skippa sojan till barn under 1 år.
-
Tallrik utan uppdelning
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
Sesamdipp
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Forma biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga dem sedan i ugnen i ca 18-20 minuter. Tills de fått färg både upp-och nedtill.
Servera som de är eller med sesamdippen.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär biffarna i långa greppvänliga bitar (ca 2x5 cm).
👶 9 mån +: skär biffarna i små munsbitar som är lätta att plocka upp med gaffel eller pincettgrepp (alternativ låt barnet gnaga på en större bit).
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!