Kategori
Frukost
Serveringar
ca 2 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Cashew
⚠️ Mjölk
Den här chiapuddingen med blåbär är verkligen 10/10.
Otrolig smak och såååååå krämig! Dessutom full av bra näring så det är en toppenbra start på dagen för både barn och vuxna.
Perfekt att food-preppa så har ni frukosten eller mellisen klar i kylen när det är dags att äta.

Ingredienser
1 dl blåbär (färska eller halvtinade frysta)
1 dl valfri mjölkdryck (vi gillar havredryck till detta)
1 msk cashewsmör (kan uteslutas)
2 dl naturell yoghurt (kan bytas till kokosmjölk)
1 tsk citronsaft eller 1 krm vaniljpulver (framhäver blåbärssmaken)
2 färska urkärnade dadlar (kan uteslutas)
3 msk chiafrön
Tips! För extra järn - tillsätt 2-3 msk mixade pumpakärnor eller 2 tsk mixat palttunnbröd.
-
Barnskål med sugpropp
-
Barnsked
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
Produkter till servering
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser utom chiafröna. Rör sedan i dem i blandningen.
Låt chiapuddingen stelna i kylen i minst 2 timmar (eller över natten), rör gärna runt efter 20 minuter.
Späd eventuellt med mer mjölk vid servering till önskad konsistens. Servera som den är eller med något annat!
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!