Kategori
Frukost
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Nötter
⚠️ Spår av gluten
Bästa grejen att förbereda frukostarna för veckan!
Mornarna är stressiga som de är med småbarn, så att ha frukosten redo gör livet mycket lättare.

Ingredienser
1 dl fet yoghurt (eller mer mjölk)
2 dl valfri mjölksort eller kokosmjölk
2 st passionsfrukter eller 2 frysta tärningar
1 dl mangobitar
2 dl havregryn
1 msk chiafrön
250 gram fryst mango
1 msk citronsaft
1 msk chiafrön (valfritt, blir lite tjockare sylt)
2 stora mogna bananer
2 dl torkade aprikoser (hackade)
1 dl rapsolja
2 dl valfri mjölksort
2 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl (eller havremjöl)
1 tsk bakpulver
0,75 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljpulver
1 tsk äppelcidervinäger
Havregryn att toppa med!
-
Minimuffinsform
Overnight oats passionsfrukt/mango (smakar Solero!)
Mangochiasylt
Frukostmuffins med aprikos och vanilj (äggfria)
Produkt till receptet
Gör såhär:
Overnight oats passionsfrukt/mango
Mixa yoghurt, mjölk, passionsfrukt och mango till en slät smet.
Rör i havregryn och chiafrön i smeten.
Låt smeten stelna i kylen över natten eller i minst 2 timmar. Rör om efter 20 minuter. Späd sedan med vatten eller mjölk till önskad konsistens.
Mangochiasylt
Koka upp mangon med citronjuice och 2-3 msk vatten. Låt koka i ca 5 minuter. Mixa sedan till en puré.
Häll purén i mindre formar, tex en minimuffinsform eller livsmedelsgodkänd isfackslåda, eller i en burk. Frys in eller förvara i kylen.
Frukostmuffins med aprikos och vanilj (äggfria)
Sätt på ugnen på 180 grader.
Mosa/mixa bananerna så att det blir en puré. Blanda i mjölk och olja.
Blanda sedan alla torra ingredienserna och rör i dem i bananblandningen. Tillsätt vinägern.
Häll upp smeten i muffinsformar och sprid lite havregryn över. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka så att de är klara.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Alla recept fungerar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!