Kategori
Frukost
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Nötter
Konceptet frukostglass är verkligen något vi vill slå ett slag för!
Man har frukosten färdig i frysen och även de mest frukosthatande barnen kan oftast gå med på en härlig glass till frukost. Egentligen är det ju bara vanliga frukostingredienser fast i ett fryst format!
Tips! Vi använder oss av dessa glassformar i receptet.

Ingredienser
1 mogen banan
0,75 dl havregryn
1 msk mandelsmör eller cashewsmör
1-2 dl naturell fet yoghurt
0,5 tsk mald kardemumma eller vaniljpulver
1 dl hackade bär (vi tog jordgubbar)
Tips! Vill du göra glassen extra järnrik kan du tillsätta 2 tsk mixat palttunnbröd eller 0,5 dl mixade pumpakärnor.
-
Islgassform
Produkt till receptet
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser (förutom bären) till en slät smet. Börja med 1 dl yoghurt och smaka av efterhand om du vill tillsätta mer yoghurt för smaken och konsistensens skull.
Rör i bären i smeten. Häll upp smeten i glassformar.
Frys in glassen i minst 4 timmar. Låt sedan glassen tina lite innan servering.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!