Författare:
Elin Oresten
Den här salladen gör man i början på veckan och så har man salladen färdig några dagar framöver.
Det bästa är att den bara blir godare och godare för varje dag, den riktigt gottar till sig i kylen.
Fastän den heter veckosallad så brukar den inte räcka riktigt så länge här, men det är verkligen så smidigt och det passar till det mesta - lova att ni testar!
Ingredienser
0,5 vitkålshuvud
Ca 3 stora morötter
0,5 rödlök eller purjolök
0,5 dl vatten
0,75 dl vitvinsvinger
0,5 dl rapsolja (kallpressad blir så gott!)
2 tsk salladskrydda (skippa till barn under 1 år)
0,5 tsk salt (skippa till barn under 1 år)
-
Tallrik utan uppdelning
-
Barngaffel
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Skär vitkålen i tunna strimlor (eller använd en mandolin). Skala och riv morötterna grovt. Skär rödlöken i tunna skivor.
Lägg vitkål, morot och rödlök om vartannat i en stor burk, skål eller matlåda.
Blanda dressingen genom att röra ihop vatten, vinäger, olja och kryddor. Häll över den över grönsakerna och rör runt.
Ställ i salladen i kylen och rör om den innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader, men konsistensen kan vara lite svår för de minsta att äta vilket gör att det är bäst att finhacka den ytterligare till barn under 1 år.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!