Kategori
Mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Ett recept från temat mellisprep. Alltså mellanmål som är smidiga att preppa för att sedan plocka fram under veckan när det är mellisdags.
Dessa superhärliga ärtsnurror är järnrika och enkla att ta med sig på språng!
Ingredienser
400-500 gram pizzadeg (jag brukar köpa färdig)
1 dl pumpakärnor
2 dl ärtor (tinade)
2 dl färskost vitlök och örter (eller annan smak som ni gillar)
2 dl riven ost
1 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
1 tsk lökpulver
1 msk oregano
Ägg till pensling (valfritt)
-
Barntallrik utan uppdelning
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 215 grader.
Mixa alla ingredienser till fyllningen till en ganska slät röra.
Rulla/kavla ut pizzadegen och bred ut röran. Strö över den rivna osten.
Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär i skivor, ca 2 cm tjocka.
Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt och pensla med ett uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills de fått fin färg både upp-och nedtill.
Låt svalna något innan servering eller frysning.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!