Serveringar
ca 12 muffins
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Dessa muffins är så fluffiga, smakrika och perfekta som en snabb mellis eller frukost.
Det är något magiskt med kombon blåbär och keso, det blir så god smak. Och bananen tillför en lätt sötma i bakgrunden plus mer saftighet.
För oss får dessa 10/10 när det kommer till näringsrika muffins!

Ingredienser
1 dl fullkornsmjöl (vi tog fullkornsdinkel)
2 dl vetemjöl eller siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
2 mogna normalstora bananer
250 g keso
3 ägg
2-3 dl färska eller frysta blåbär*
*Använder du frysta blåbär är det toppen att låta dem tina först och hälla av lite vätska innan du rör i dem i smeten. Annars blir det lätt för blött.
-
Muffinsform i silikon
Produkt till receptet
Gör såhär:
Sätt ugnen på 185 grader (varmluft).
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Mosa bananerna med en gaffel eller med en stavmixer tills det är en slät puré.
Vispa i ägg och keso i samma bunke med bananpurén.
Rör i de torra ingredienserna i äggkesosmeten och rör ihop till en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten.
Häll i smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 15 – 20 minuter. Känn med en sticka så att de är klara.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär muffinsen i halvor eller i långa stänger som barnet kan greppa med hela handen
👶 9-12 mån: skär muffinsen i små munsbitar som bebisan kan greppa med sitt pincettgrepp
👶 12 mån +: skär muffinsen i halvor eller servera som de är
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!