Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
⚠️ Gluten
Snabb middag när tiden (och energin) är knapp, allt i en panna på 15 minuter.
Gnocchi, nötfärs, tomat och en härlig krämighet gör succé hos både små och stora kan vi lova!
Ingredienser
400 g nötfärs (eller vegofärs)
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Olivolja till stekning (sparsamt, annars blir det oljigt)
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater (400 g)
1 köttbuljongtärning (exkludera till barn under 1 år)
2 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
Salt efter smak (exkludera till barn under 1 år)
1 pkt färsk gnocchi (ca 500 gram)
2,5 dl crème fraîche
Ev. riven parmesanost och färsk basilika att toppa med
-
Barnskål med sugpropp
-
Barngaffel
-
Mugg med sugrör
Produkter till servering
Gör såhär:
Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i en stor stekpanna eller gryta, tillsätt nötfärs och bryn.
Rör i tomatpuré, krossade tomater, smulad buljong och kryddor. Låt puttra ett par minuter.
Vänd ner crème fraîche och gnocchi. Tillsätt 1 dl vatten. Låt allt bli varmt så att gnocchin mjuknar helt.
Toppa gärna med riven parmesan och färsk basilika!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: mosa hela gnocchi så att de blir helt platta
👶 9-18 mån: skär gnocchin på längden i ca 2-3 bitar
👶 18 mån och uppåt: servera maten som den är, men se till att gnocchin är mjuk. Känns den gummiaktig/fast så kan du skära den på längden.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!