Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Fisk
⚠️ Senap
⚠️ Spår av gluten
Laxkakor med mycket smak och en perfekt konsistens för de minsta. Ett härligt inslag till fest- eller julbordet. Eller varför inte frysa in en batch för kommande plockmatsmåltider.
Ingredienser
250 g lax
1 ägg
2 msk havremjöl
1 msk rapsolja
Rivet skal av 0,5 st ekologisk citron
2 tsk dill
1 tsk dijonsenap
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Haklapp i silikon
Produkter till servering
Gör såhär:
Mixa ihop alla ingredienser till en smet.
Klicka ut smet i en stekpanna med en sked, ca 6 cm breda och 1 cm höga.
Stek på låg värme i lite rapsolja, 2–3 minuter per sida.
Låt svalna något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär laxkakorna i långa bitar, ca 2x6 cm, eller i halvor.
👶 9 mån+: skär laxkakorna i munsbitar, ca 1x1 cm.