Kategori
Mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
⚠️ Ärta
Perfekta som matig mellis eller lätt lunch – särskilt på språng eller till utflykten!
Så bra att fylla frysen med så har man måltiden förberedd tills det är dags.

Ingredienser
2 stora ägg
1 dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
2 dl gröna ärtor
1 dl finhackad röd paprika
1,5 dl riven ost (t.ex. gouda, präst eller mozzarella)
3 dl mjöl (gärna 50/50 fullkorn)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt (uteslut till barn under 1 år)
2 tsk torkad oregano eller timjan
1 tsk lökpulver
Valbart: 1 dl hackad valfri färsk krydda (tex basilika eller gräslök)
Sesamfrön på toppen
-
Muffinsform i silikon
Produkt till receptet
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg, olja och yoghurt i en bunke.
Tillsätt ärtor, paprika, färsk krydda och riven ost – rör om.
Blanda mjöl, bakpulver, eventuellt salt och kryddor i en separat skål och vänd ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt/form.
Toppa med sesamfrön och grädda mitt i ugnen i ca 20–25 min.
Låt svalna något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i halvor eller långa bitar.
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm.
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller hela/halva för barnet att gnaga på.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!