Författare:
Elin Oresten
Enkelt bröd i mikron som går supersnabbt att göra. Gott och näringsrikt. Tips är att rosta efter tillagning för lite mer yta, supergott!
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Spår av gluten
⚠️Ev. mjölk
Ingredienser
1 ägg
2 msk havremjöl (tips! mixa havregryn till ett mjöl för en enkel och billig variant av köpt havremjöl)
1 tsk mixade pumpakärnor (valfritt, för extra järn)
0,5 krm salt (ej för barn under 1 år
0,5 tsk bakpulver
1 msk vatten, mjölk eller naturell yoghurt
1 tsk rapsolja
-
Djup skål med sugpropp
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Vispa ihop ingredienserna i en bunke, skål eller form.
Häll smeten i mikrosäker form eller skål.
Mikra i ca 1,5 minuter (på runt 1000 watt).
Ta ut formen ur mikron och låt brödet svalna.
Ta upp brödet ur formen och dela det eventuellt i 2 skivor om det är tillräckligt högt (beroende på val form).
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: skär brödet i långa stänger/bitar, ca 3x6 cm
👶9-12 mån: skär brödet i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶ca 12 mån och uppåt: om ditt barn är redo motoriskt så kan du servera en hel brödskiva
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.