Serveringar
12 små muffinsar
Tillagning
15 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Har du en brun banan hemma som behöver räddas? Testa då dessa goda ärtmuffins med en lätt smak av banan!
Dessa ärtmuffins är milda i smaken. De passar därför väldigt bra med lite smör, ost, bär eller färskost på. Bra till frukost eller mellis från 6 mån!
Vi rekommenderar att man äter eller fryser in dem direkt så att de inte blir så blöta av bananen.
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
3 dl valfri mjölkdryck
1,5 dl tinade gröna ärtor
1 stor mogen banan
2 ägg
-
Muffinsform - 12 Muffins
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Vispa äggen pösigt med en elvisp.
Rör i mjölkdrycken lite i taget i de torra ingredienserna. Blanda i äggen och oljan.
Mixa ihop ärtorna med bananen så att det blir en jämn massa. Rör i ärtmixet i smeten försiktigt. Fördela smeten i cirka 10-12 muffinsformar (gärna muffinsplåt).
Grädda cirka 15 minuter i mitten av ugnen, tills de inte är kladdiga i mitten längre. Ät direkt eller frys in.
Recept notering
👶Passar från 6 månader.