Kategori
Lunch/middag
Serveringar
ca 4 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Den perfekta vardagsrätten när du vill ha något snabbt, mättande och gott!
Det här går såååå fort att göra att det är löjligt.
Och det är också en bra sammansatt måltid med kolhydrater från pasta, protein från keso och fett från olivolja och soltorkade tomater. Dessutom är ju faktiskt både krossade tomater och soltorkade tomater en grönsak.

Ingredienser
350 g valfri pastasort
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 dl soltorkade tomater i olja
1 dl färsk basilika
1 vitlöksklyfta, hackad
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
250 g naturell keso (4%)
Salt och peppar efter smak (undvik att extrasalta till barn under 1 år)
Parmesan att toppa med
Tips: Ibland om tid och ork finnes så steker vi halloumi och toppar det med!
-
Tallrik utan uppdelning
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
-
Barngaffel
Produkter till servering
Gör såhär:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Mixa alla ingredienser till såsen, det ska bli en ganska slät och krämig sås.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan och servera direkt. Toppa gärna med mer basilika och finriven parmesan.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera hela pastaskruvar eller penne med sås på.
👶 9-12 mån: använd tex spagetti som du skär i små bitar, eller skruvar/penne som kan serveras som de är eller skäras i mindre bitar beroende på vad som passar ditt barn.
👶 12 mån +:servera med den pasta som ditt barn gillar.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!