Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
En krämig och mättande tomatsoppa som hela familjen kan njuta av! Och den går dessutom på nolltid att göra.
Keso gör soppan extra proteinrik och pumpakärnorna ger ett litet näringslyft, bland annat i form av järn.
Perfekt att servera med en bit bröd, speciellt till de minsta som har svårt att äta soppa själv. Då är det toppen att doppa brödet i soppan och lägga i skålen.

Ingredienser
1 dl pumpakärnor
1 gul lök
Olivolja till stekning
2 grönsaksbuljongtärningar (halvera eller exkludera till barn under 1 år)
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
500 g keso
1 kruka färsk basilika
Salt (ej för barn under 1 år) och svartpeppar - efter smak
-
Barnskål med sugpropp
-
Barnsked
-
Haklapp i silikon
Produkter till servering
Gör såhär:
Finhacka löken och stek tillsammans med pumpakärnorna i lite olivolja tills löken mjuknat.
Tillsätt krossade tomater och buljongtärningar. Låt puttra i några minuter.
Mixa sedan tomatblandningen med keso och basilika till en slät soppa. Späd med ca 1 dl vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Värm upp soppan igen och späd eventuellt med mer vatten om den känns för tjock.
Servera! Tips: toppa gärna med smulad fetaost.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!