Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Här har ni en supergod och enkel pastarätt! Tar bara 15 min att slänga ihop och blir så gott!
Ricotta är en fantastisk ost som både är rik på kalcium och protein. Och har en låg salthalt jämfört med andra ostar. Perfekt för små barn med andra ord!
Allergener:
⚠️Gluten (välj glutenfri pasta för att undvika)
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 4 portioner fusillipasta (ca 350-400 gram)
- 250 gram ricotta
- 350 gram romantica tomater
- 1,5 dl hackad färsk basilika
- 1 stor vitlöksklyfta
- 0,5 st stor citron
- Olivolja
0,5-1 tsk salt (för barn över 1 år och vuxna)
- Svartpeppar
- Parmesan
-
Blomskål - Ochre
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär tomaterna i kvartar och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olivolja. Stek tomaterna och vitlöken på medelvärme. Låt det puttra i ca 4-5 min.
- Lägg i basilikan och rör om. Lägg i ricottan och citronsaft. Blanda väl, samt peppra och eventuellt salta efter smak. Ställ av från värmen.
- Blanda ricottasåsen med nykokt pasta. Toppa med riven parmesan.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Från 6 månader och uppåt
- servera pastan som den är. Servera med en gaffel från 12 månader.
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ricotta
💪Fett från olivolja och ricotta
💪Kolhydrater från pasta
💪Kalcium från ricotta
💪Selen från ricotta
💪Vitamin C från tomater och citron