Kategori
Middag
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Soja
⚠️ Mjölk
⚠️ Ägg
Middag på under 15 minuter!
Livet med småbarn kräver sina snabba recept och hacks minst sagt. Det här receptet har vi gjort många gånger när vi vill göra något snabbt till middag.

Ingredienser
3 dl ris (vi brukar använda råris, välj ett som har runt 10 min koktid)
200 gram halloumi (bör bytas till tex tofu till barn under 1 år)
2 vitlöksklyftor
1 stor morot (går även att byta till 1 dl gröna frysta ärtor)
1 gul lök
1 paprika
2 ägg
2-4 msk japansk soja (exkludera till barn under 1 år)
2-3 msk limesaft
Koriander
Sesamfrön eller rostad lök
-
Barnskål i silikon
-
Barnsked
-
Haklapp i silikon
Produkter till servering
Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär halloumin i mindre bitar och stek den sedan i neutral olja i en stor stekpanna eller gryta.
Finhacka lök, paprika, vitlök och riv moroten grovt. Lägg i dem i pannan och låt allt mjukna.
Häll sedan i det kokta riset i pannan och rör om. Smaka av med soja och lime.
Knäck i två ägg och rör om snabbt tills ägget stelnat och riset blivit krämigt.
Servera med tex koriander och rostad lök på toppen.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skär paprika i långa tunna bitar så blir den lättare att greppa. Skär tofu i långa bitar eller riv halloumi grovt (ha dock inte i så mycket halloumi i barnets mat pga saltet).
👶 9-12 mån: finhacka paprika och tofu, eller riv halloumi grovt (ha dock inte i så mycket halloumi i barnets mat pga saltet).
👶 12 mån och uppåt: servera maten som den är, försök dock skära ganska tunna bitar med halloumi till yngre barn.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!