Serveringar
Ca 4-6 vuxenportioner
Författare:
Elin Oresten
Här har ni en lyxig maträtt som tar max 10 minuter att laga. Gott och enkelt - det gillar vi!
Allergener:
⚠️Ev. ägg
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 1 liten zucchini
2 vitlöksklyftor
olivolja, smör
2 burkar krossade tomater
1 msk honung (exkludera för barn under 1 år)
1,5 dl grädde
Salt (för barn över 1 år), svartpeppar
En nypa chiliflakes
600 g gnocchi (gärna färsk)
1 dl hackad färsk basilika
2 bollar burrata eller mozzarella
-
Blomskål - Sand
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Skär zucchini i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Stek det sedan tillsammans i en panna med olivolja och smör.
Häll i krossade tomater, grädde, honung, salt, peppar och chiliflakes i pannan. Låt puttra.
Koka under tiden gnocchi tills den är al dente.
Häll i gnocchin i tomatsåsen. Låt den koka med en kort stund.
Hacka basilika och rör i pannan. Ta direkt bort från värmen och toppa med osten.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Passar från ca 8/9 månader, skär gnocchin i kvartalsvisa bitar på längden
👶Från ca 12 mån kan man servera hela gnocchis om man vill, men de kan med fördel delas ändå då de är rätt stora.
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.