Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
Äppelringar i havrepannkakssmet, så gott!
Ps. du kan också göra detta med banan, även det otroligt smarrigt

Ingredienser
1 ägg
1 dl havremjöl
1 dl havremjölk eller komjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel (gärna ceylon)
Smör/rapsolja att steka i
Eventuell järnberikning (tex 1 msk redan mixade pumpakärnor eller 1 tsk palttunnbröd)
-
Stansformar
Produkt till receptet
Gör såhär:
Vispa ihop ägg, havremjöl, mjölk, kanel, bakpulver och eventuell järnberikning i en skål. Låt smeten vila i minst 10 min så att havret sväller.
Skala äpplet och skär ut kärnhuset så att det blir ett hål i mitten på äpplet (eller så gör du det i nästa steg på varje ring). Skär sedan äpplet i stora ringar, ca 0,5-1 cm höga (gör med fördel lite tunnare skivor till bebisar så äpplet mjuknar lättare i pannan).
Hetta upp smör eller rapsolja i en stekpanna. Doppa sedan ringarna i smeten och lägg dem i stekpannan. Häll på lite mer smet ovanpå om du vill.
Låt dem stekas på låg-medel värme, ca 4 min på varje sida. Viktigt att äpplet blir riktigt mjukt om det är till ett barn under 1 år.
Låt svalna något innan servering. Servera som de är eller med lite yoghurt ringlat över!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Från 6 till 9 månader: Servera äppelringarna som de är eller i halvor.
👶 9* månader och uppåt: Servera äppelringarna som de är eller skär i små bitar på 1x1 cm. Eller servera hela om det känns roligare, så får barnet gnaga på dem.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!