Serveringar
9 muffins
Tillagning
20 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg (kan ersättas med totalt 6 msk kikärtsspad eller 2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten som får stå och stelna i 15 min)
⚠️ Gluten (välj garanterat glutenfria havregryn för att säkra glutenfria muffins)
⚠️ Stenfrukt
⚠️ Mjölk (undvik genom att välja olja istället för smör)
Ingredienser
Gör såhär:
Blötlägg torkade aprikoser i vatten i minst 4 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll bort vattnet från aprikoserna och mixa dem till en slät pure. Mixa sedan ned ägg och riven kokos så att det blir en slät smet.
- Blanda de torra ingredienserna. Blanda i de torra ingredienserna i den blöta smeten. Fördela sedan smeten i muffinsformar.
- Koka upp blåbär med en skvätt vatten. Lägg i majsstärkelse och låt puttra ytterligare i ca 3 min tills det stelnat lite. Använd sedan en tesked för att droppa ned lite blåbärsblandning i varje muffin.
- Grädda muffinsarna sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Känn med en trästicka så att det är färdigt, den ska inte vara kladdig.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6 till 8 mån: servera hela eller halva muffins.
👶 9 till 12 mån: servera i små bitar eller hela muffins.
👶 12/13 månader och uppåt: servera hela muffins.
Näring (utvalda delar):
💪 Fett från smör/olja och kokos
💪 Protein från ägg
💪 Kolhydrater från aprikoser och havremjöl
💪 Järn från aprikoser
💪 Vitamin C-från aprikoser och blåbär