Kategori
Frukost/mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Spår av gluten
Är det fler än vi som har barn som älskar bananpannkaka?
Ibland orkar man bara inte stå och steka pannkakor och då tycker vi att det är hur bra som helst att slänga i smeten i en ugnsform istället. Att dessutom tillsätta lite morot och kanel gör att det smakar morotskaka.
Gott för båda barn och vuxna!
Ingredienser
2 bananer (gärna riktigt mogna)
3 ägg
1,5 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl valfri mjölkdryck
1 msk rapsolja + smörjning av form
2 finrivna morötter
-
Haklapp i silikon
-
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Mosa bananerna till en slät massa i en bunke. Blanda i övriga ingredienser till en tjock smet.
Smörj en form med olja. Häll i smeten.
Tillaga i ugnen i ca 20-25 min.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: skära pannkakan i långa bitar, ca 2x6 cm
👶 9 mån och uppåt: skär pannkakan i små munsbitar, ca 1x1 cm
Här på knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!