Författare:
Elin Oresten
Allegener:
⚠️ Gluten
Att göra egna chicken nuggets är lättare än vad man kan tro! Dessutom är det så gott.
Dessa är gjorda på kycklingfärs så de blir ganska mjuka i konsistensen, bra för små barn med andra ord. De blir så härligt krispiga på ytan. Och väldigt goda att servera med en dipp, rekommenderar att göra en dipp på creme fraiche med lite chilisås i.
Ingredienser
- 500 gram kycklingfärs
2 msk potatismjöl
1 tsk lökpulver
0,5 tsk svartpeppar
1 ägg
2-3 dl panko ströbröd
Rapsolja till stekning
-
Barnskål utan sugpropp
-
Barnsked i silikon och stål
-
Barngaffel i silikon och stål
-
Mugg
Perfekta produkter till servering
Gör såhär:
Blanda färsen med potatismjöl, kryddor och ägg. Ställ in färsen i kylen en stund.
Rulla små platta biffar med lätt blötare händer. Lägg panko på en tallrik och lägg sedan kycklingbiffarna i pankot. Sprid panko överallt på kycklingen.
Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna. Stek sedan nuggets på medelhög värme, ca 4 min på varje sida. Akta så att de inte bränns, för bebisar under 1 år kan man steka på lite lägre värme för att undvika att de får för mycket stekyta.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6 månader - servera som de är.
👶 Mellan 9 och 12 månader kan man skära dem i små bitar om man vill.