Kategori
Fika/mellanmål
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Mjölk
En proteinrik, krämig och lätt syrlig glass som smakar cheesecake! Lika god för stora som för små. Perfekt som ett svalkande mellanmål eller fika.
Tips! Vi använder denna glassform i receptet.

Ingredienser
2 dl keso (3 %)
1 dl naturell fet yoghurt eller färskost
10 torkade aprikoser
Rivet citronskal från en ekologisk citron
1 msk färskpressad citronjuice
Ev. 1-2 Digestivekex, krossade (endast för barn över 1 år).
-
Glassform
Produkt till receptet
Gör såhär:
Blötlägg aprikoserna i minst 1 timme. Häll över vattnet i ett glas.
Mixa aprikoserna med resten av ingredienserna till en helt slät och krämig smet. Späd med aprikosvattnet ifall smeten blir för tjock/svår att mixa.
Smaka av och justera citronmängden om du vill ha mer syra.
Lägg lite krossade Digestivekex i botten av glassformen (endast för barn över 1 år).
Häll i smeten i en glassform. Frys in i 3–4 timmar.
Låt tina något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Passar från 6 månader.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!