Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
25 Minuter
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Komjölk
Ingredienser
- 8 små morötter
- 4 portioner ris
- 600 g kycklingfilé
- Rapsolja till stekning
- 2 dl crème fraiche
- 2 dl matgrädde
- 2,5 tsk torkad dragon
1 kyckling-buljongtärning (minska ned eller exkludera till barn under 1 år)
salt (minska ned eller exkludera till barn under 1 år), svartpeppar
-
Uppdelad Tallrik - Ochre
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Skala och skär morötterna i bitar. Koka upp dem i vatten och låt koka tills de är mjuka, ca 15 min.
- Koka upp riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skär kycklingen i bitar (se åldersanpassning). Stek på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Addera creme fraiche och grädde. Tillsätt också buljong och dragon. Låt puttra i 5 min.
- Salta och peppra efter smak.
- Servera kycklingsåsen med riset och kokta morötter.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- skär kycklingen i långa skivor, ca 2 cm tjocka. Forma gärna avlånga bollar av riset. Skär morötter i stänger.
👶Från 9* -12 månader
- riv den tillagade kycklingen i fina bitar. Forma gärna avlånga bollar av riset. Skär morötterna i små bitar.
(*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp.)
Recept notering
💪Protein från kyckling
Näring (utvalda delar):
💪Fett från grädde och creme fraiche
💪Kolhydrater från ris
💪B6 från kyckling
💪Zink från kyckling
💪Kalium från morötter