Kategori
Lunch/middag
Serveringar
till ca 4-5 portioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Denna pastasallad är så himla enkel att göra och det bästa är att man kan variera den lite beroende på vad som finns hemma. Den kan tex toppas med knaperstekt bacon eller parmaskinka, mums!
Ricottaost är krämigt och innehåller en hel del protein, så den är grym som basingrediens. Och det ger en så trevlig smak till pasta.
Pastan går även att äta varm/ljummen med nykokt pasta, det blir himla trevligt det med.

Ingredienser
ca 500 gram valfri pasta
Olivolja
500 gram ricottaost
1 citron (saften)
1 dl riven parmesan eller annan smakrik ost
1 dl hackad färsk krydda, tex färsk persilja eller basilika
Valfria grönsaker: tex coctailtomater och stekt sparris
Salt och svartpeppar efter smak
-
Barnskål med sugpropp
-
Barngaffel
-
Bordsunderlägg
Produkter till servering
Gör såhär:
Koka pasta och ringla över olivolja.
Blanda ricotta med smakrik ost, pressad citron och smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med ricottablandningen. Rör i valfria grönsaker och färsk krydda.
Servera!
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader som plockmat. Använd gärna fusilli eller penne till bebisar.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!