Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten
⚠️Mjölk
Ingredienser
- 4 portioner valfri pasta
4 st tomater eller 250 gram coctailtomater
1/2 st burk med soltorkade tomater
230 gram stora vita bönor
200 gram färskost med vitlök och örter (eller annan valfri smak)
2 msk olivolja
2 dl matgrädde
1 tsk salt (ej för barn under 1 år)
1 krm svartpeppar
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Skär tomater och soltorkade tomater i mindre bitar. Skölj bönorna.
Lägg tomater, soltorkade tomater och bönor i en ugnsfast form. Ringla över olivolja. Lägg färskosten i mitten. Tillaga i ugnen i ca 15 min.
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Ta ut formen ur ugnen och rör runt. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med såsen. Servera!
Recept notering
Åldersanpassning:
👶6-9 mån: använd gärna fusillipasta och servera den som den är. Se till att bönorna är mosade/tillplattade i såsen.
👶9-12 mån: använd gärna penne eller fusillipasta och servera den som den är eller skär den i små bitar.
👶12 mån och uppåt: använd valfri pasta och skär den eventuellt i lite mindre bitar så den blir lättare att äta (beroende på val av pasta).
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.