Serveringar
till ca 10 st
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Gluten
⚠️ Mjölk
Dessa laxsnurror är så goda att det liksom är omöjligt att bara äta en! Man vill bara ta en till och en till. De är också perfekta för de minsta för de är mjuka och ger ett härligt omega-3 tillskott från laxen.
Perfekta nu till midsommar och så enkla att göra!

Ingredienser
250 gram färdig smördeg
Ca 120-150 gram färsk eller tinad fryst lax
0,5 dl finhackad dill
1 dl finhackad gräslök
1 liten citron (saften)
200 gram färskost
1 tsk salt (exkludera till barn under 1 år)
1 krm svartpeppar
-
Barntallrik utan uppdelning
-
Haklapp med ärm och vattenavvisande ficka
Produkter till servering
Gör såhär:
Sätt ugnen på 210 grader.
Mikra eller koka laxen tills den är färdigkokt. Mikrar du så är det bra att ha ett lock över så att det inte skvätter lax i hela mikron.
Lägg laxen i en bunke eller stor skål och mosa den med en gaffel. Blanda med resten av ingredienserna så det blir en härlig röra.
Rulla ut smördegen och sprid på laxblandningen på den. Rulla ihop degen till en lång korv och skär små bitar av den. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en sked.
Baka i ugnen tills de fått fin färg på både ovan- och undersida, ca 12-15 minuter.
Låt svalna något innan servering.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 6-9 mån: servera i långa bitar, ca 2x6 cm eller i halvor
👶 9-12 mån: servera i små munsbitar, ca 1x1 cm
👶 12 mån +: servera i mindre bitar eller större för barnet att gnaga på
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!