Författare:
Elin Oresten
Detta är den perfekta pastasåsen att slänga ihop på ett knyck om man har ingredienserna hemma.
Denna pesto är gjord på gröna ärtor och mandlar, och är därför ännu mer näringsrik än vanligt. Den blir mer som en röra eller sås, än en pesto. Men så himla god!
Allergener:
⚠️Mandel (kan bytas ut mot pinjenötter eller solrosfrön)
⚠️Mjölk (går att undvikas genom att skippa osten )
Ingredienser
- 300 g frysta ärtor
- 1 dl fryst eller färsk basilika
- 100 g skalad sötmandel
- 1 dl riven smakrik ost
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk rivet citronskal
- 2 msk citronjuice
- 1/2 dl olivolja
- 0,5 tsk svartpeppar
-
Blomskål - Dusty Pink
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Tina ärtorna.
- Hacka basilika (om du väljer färsk) och vitlöken.
- Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare. Se tilll att det inte finns några stora mandelbitar kvar när du är färdig.
- Servera peston med t ex nykokt pasta.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶Fungerar från 6 månader och uppåt, servera med pasta eller på en brödbit
Näring (utvalda delar):
💪Protein från ärtor och ost
💪Kolhydrater från ärtor
💪Fett från olivolja, ost och mandel
💪Järn från ärtor och mandel
💪Magnesium från mandel
💪Zink från mandel
💪Vitamin B1 från ärtor
💪Vitamin C från citron och ärtor