Författare:
Elin Oresten
Kan det bli goda kex av kikärtor? Ja! Blir de extra näringsrika? Ja!
Här har ni ett perfekt mellanmål som man kan ha i väskan eller bara sticka till lite snabbt när hungern slår till för de små. Goda kex med en värmande smak av kardemumma - jag tackar inte nej till ett par till kaffet.
Allergener:
⚠️Spår av gluten
Ingredienser
- 230 g kokta kikärtor (avrunnen vikt)
6 färska urkärnade dadlar
2 dl havremjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
0,5 dl rapsolja
Gör såhär:
- Mixa först kikärtorna och dadlarna till en slät massa.
Blanda havremjöl med bakpulver och kardemumma.
Blanda kikärtsmassan med mjölblandningen och olja till en deg.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, ca 0,5 cm hög. Ju tunnare desto hårdare kex.
Skär små rektanglar i den utkavlade degen med en kniv eller pizzaskärare.
Baka 180 grader, i ca 30-40 min, ju längre desto hårdare blir kexen. Täck dem med folie om de får väldigt mycket färg.
Recept notering
👶Åldersanpassning:
Passar från ca 9 mån (undvik att ha dem över 30 min i ugnen till barn under 1 år)
Här på Knatteplock's instagram hittar du även en video på receptet.