Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️Gluten (går att undvika genom att välja glutenfri pasta)
⚠️Komjölk (går att undvika genom att välja en växtbaserad grädde och creme fraîche)

Ingredienser
- 4 kycklingfiléer
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 stor röd paprika
- 10 färska champinjoner
- 2 tsk torkad rosmarin
- 2 tsk torkad timjan
- 3 msk tomatpure
- 2 dl vatten
- Peppar
- Olivolja
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- Pastaskruvar (gärna fullkornsfusilli)
-
Björntallrik - Beige
Produkter vi har använt
Gör såhär:
- Börja med att skära kycklingfilén i mindre bitar, remsor till bebisar mellan 6-9 mån och små bitar till äldre barn.
- Skiva sedan champinjonerna och stek dem i en stekpanna med olivolja. Lägg i kycklingen och låt steka med tills bitarna är genomstekta.
- Skär paprikan i mindre bitar (långa bitar till bebisar mellan 6-9 mån och små bitar till äldre barn) och ha i den. Lägg i tomatpuré, peppar och örterna. Ha i vattnet och låt puttra i ca 10 min. Häll i grädde och creme fraiche. Låt puttra ihop i ca 5 min. Koka pastan under tiden. Blanda sedan allt innan servering.
- Vuxna kan ta lite kinesisk soja i sin sås i efterhand.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader - skär kyckling i remsor och paprika i långa bitar.
👶Från 9* månader och uppåt - skär kycklingen och paprikan i små bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling
💪Fett från grädde och creme fraîche
💪Kolhydrater från pasta
💪Järn från fullkornspasta
💪Zink från kyckling
💪Kalium från champinjoner
💪C-vitamin från paprika