Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Författare:
Elin Oresten
Perfekt vardagsrätt! Detta är nästan som en klassisk stroganoff med korv fast med kyckling istället. Bättre för små barn och bebisar då korv är rätt salt, även om lite korv ibland inte är farligt.
Allergener:
⚠️Senap
⚠️Mjölk (använd växtbaserad grädde för att undvika denna allergen)
Ingredienser
- 800 gram kyckling innerfilé
- 1 gul lök
- 3,5 dl matgrädde
- 1 tsk dijonsenap
1 msk japansk soja (för barn över 1 år och vuxna)
- 3 msk tomatpuré
- 1 tsk vitvinsvinäger (valfritt)
- 0,5-1 tsk svartpeppar
- 4 portioner ris
- Haricot verts
-
Uppdelad Tallrik - Ochre
-
Gaffel - Wood And Sand
Produkter vi har använt
Gör såhär:
Koka upp riset. Koka upp haricot verts och koka tills de är mjuka.
- Ansa kycklingen. Finhacka löken. Stek löken i en stekpanna med smör/olja tills den är mjuk. Addera kycklingen och stek tills den fått lite färg.
- Häll i grädden, senap, soja, vinäger och tomatpuré. Rör runt så att allt blandar sig. Peppra. Låt puttra i ca 8 min tills kycklingen blivit genomstekt och mör.
- Servera kycklingen med ris och haricot verts.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- servera innerfilérna som de är eller skär dem på hälften på längden. Gör avlånga bollar av riset. Servera haricot verts som de är.
👶Från 9* -12 månader
- dra i sär kycklingen till små remsor. Gör avlånga bollar av riset. Servera haricot verts som de är.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
👶Från 12 månader och uppåt -
servera innerfilérna i små bitar. Servera riset som det är. Servera haricot verts som de är eller i mindre bitar. Servera med en gaffel/sked.
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kyckling
💪Fett från olja/smör och grädde
💪Kolhydrater från ris
💪Kalcium från grädde
💪Zink från kyckling
💪Vitamin C från haricot verts