Serveringar
4 vuxenportioner eller 6-8 barnportioner
Tillagning
Ca
Författare:
Elin Oresten
En riktigt god och förvånansvärt enkel rätt!
Allergener:
⚠️Ägg
⚠️Gluten
Ingredienser
- 1 finhackad gul lök
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 500 g kycklingfärs
1 tsk salt (för barn över 1 år)
- svartpeppar
- 1 äggula
- 0,75 dl hackad färsk basilika
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk olivolja
- 400 g passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk torkad oregano
1 tsk salt ((för barn över 1 år), peppar
Kycklingfrikadeller
Tomatsås
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 220 grader.
- Blanda alla ingredienser till kycklingbollarna. Forma bollar och lägg i en ugnsfast form.
- Blanda alla ingredienser till tomatsåsen i en bunke. Häll såsen över kycklingbollarna i formen. Tillaga i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingbollarna är helt genomstekta.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Servera kycklingfrikadellerna i tomatsåsen med spagettin. Toppa gärna med lite riven parmesan.
Åldersanpassning
👶Från 6 till 9 månader
- forma kycklingfrikadellerna lite avlånga. Skär spagettin i ca 4 cm långa delar, eller använd tex fusilli.
👶Från 9* månader och uppåt
- skär bollarna och spagettin i mindre bitar.
*När bebisen utvecklat ett pincettgrepp
Recept notering
Näring (utvalda delar):
💪Protein från kycklingfärs
💪Kolhydrater från pasta
💪Fett från olivolja
💪Zink från kycklingfärs
💪D-vitamin från ägg