Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
Åh dessa grötpinnar smakar verkligen lussebullar!
Näringsrika, goda och enkla - perfekt att göra som mellis nu i stundande juletider.
 
                  Ingredienser
- 0,5 dl mjölk (havredryck eller komjölk) 
- 0,5-1 paket saffran (efter smak) 
- 1 mogen banan eller 0,75 dl äppelmos 
- 1 ägg eller 3 msk kikärtsspad 
- 1 msk rapsolja 
- 1 dl havremjöl 
- 0,5 dl mixade pumpakärnor eller 1 msk mixat palttunnbröd 
- 1,5 tsk bakpulver 
- 0,75 dl russin (valfritt) 
- 
                Silikonform för grötpinnar 
Produkt till detta recept!
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 185 grader. 
- Blanda saffran och mjölk och ställ åt sidan för att vila 10 minuter. 
- Mosa eller mixa bananen till en puré. Blanda sedan banan (eller äppelmoset) med ägg eller kikärtsspad. Blanda i olja och saffransmjölk. 
- Blanda sedan i de torra ingredienserna i banansmeten. Rör sist i russinen. 
- Häll smeten i en grötpinneform eller en rektangulär ugnsform (ca 20 x 25/30 cm) som är klädd med bakplåtspapper. 
- Grädda i 18–22 minuter, tills smeten stelnat ordentligt. Känn med en sticka så att den känns klar. 
- Låt svalna innan du trycker ut grötpinnarna ur bakformen eller skär grötkakan i pinnar eller småbitar. 
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!
 
      
      
    