Kategori
Frukost/mellis
Serveringar
ca 4 miniglassar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Spår av gluten
⚠️ Mjölk
Perfekt när du vill bjuda på något svalkande och gott till mellis som också mättar lite extra! Denna funkar lika bra som mellisglass som till frukost.
Barnen älskar den krämiga konsistensen och den milda äppel-och kanelsmaken som påminner om äppelpaj.

Ingredienser
1 dl äppelmos eller 1 finrivet smakrikt äpple
0,75 dl vispgrädde eller kokosgrädde
0,75 dl komjölk eller havremjölk
0,5 dl havregryn
1 tsk kanel (gärna ceylonkanel till barn)
1 krm vaniljpulver (valfritt)
1 msk honung (valfritt, ej för barn under 1 år)
-
Pinnglassform
Produkt till receptet
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser i en blender eller stavmixa dem.
Mixa tills smeten är jämn men inte för länge – grädden gör att det blir tjockare men det får inte bli för tjockt.
Häll upp smeten i glassformar.
Strössla gärna lite havregryn över glassen om du har en öppen glassform.
Frys i minst 4 timmar och låt tina lite innan servering.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från 6 månader
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!