Kategori
Fika
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Ägg
⚠️ Mjölk
⚠️ Spår av gluten
Visste ni att messmör som man köper i butiken är järnberikat? Vi äter det ibland på en smörgås eller tar en klick på gröten.
Vi hade lite messmör som höll på att passera bäst-före-datum så vi tänkte att det kunde vara kul att baka muffins på det.
Ingredienser
Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
Häll smeten i muffinsformar
Baka i ugnen i ca 15-18 min eller tills muffinsen har stelnat och fått färg. Känn med en sticka så att de är klara.
Recept notering
Åldersanpassning som plockmat:
👶 6-9 mån: servera en halv eller hel muffins beroende på storlek
👶 9-12 mån: servera muffinsen i små munsbitar
👶 12 mån och uppåt: servera en hel muffins