Författare:
Elin Oresten
Vanliga majskrokar tycker vi är rätt trista smakmässigt och har inte heller något spännande näringsvärde. Även smaksatta majssnacks har inte heller speciellt mycket smak eller näring tyvärr.
Därför gillar vi verkligen att krydda och tillsätta lite extra näring till de vanliga majskrokarna, som ett mer hälsosamt snacks för barnen - en fredag eller vid ett annat tillfälle.

Ingredienser
40 g majskrokar
1-2 msk rapsolja
2 tsk näringsjäst (valfritt, men ger en god ostig smak!)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2-3 msk mixade pumpakärnor
-
Barnskål i silikon
-
Barntallrik utan uppdelning
Produkter till servering
Gör såhär:
Lägg i majskrokarna i en bunke. Häll över oljan och rör om med handen eller en sked så att det kommer olja överallt på majskrokarna.
Lägg resten av ingredienserna i en plastpåse. Skaka om påsen så att allt blandas.
Lägg majskrokarna i påsen med kryddblandningen och knyt påsen.
Skaka påsen tills kryddorna har fördelat sig överallt på majskrokarna.
Recept notering
Åldersrekommendation:
👶 Passar från ca 6-8 månader, läs på förpackningen på majskrokarna du väljer.
Här på Knatteplocks instagram hittar du en video på receptet!