Serveringar
40 gram majskrokar
Författare:
Elin Oresten
Allergener:
⚠️ Inga vanliga allergener
Ingredienser
- 40 gram majskrokar
- 1 msk rapsolja
- 2 tsk näringsjäst
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 tsk lökpulver
- 0,5 tsk gurkmeja
- 1-2 msk mixade pumpakärnor
Gör såhär:
- Häll rapsoljan i en stor bunke. Lägg i majskrokarna och rör om med handen eller en sked så att det kommer olja överallt på majskrokarna.
- Lägg alla kryddor och mixade pumpakärnor i en plastpåse. Skaka om påsen så att allt blandas.
- Lägg i majskrokarna i påsen med kryddblandningen och knyt en enkelt knut på påsen. Skaka påsen tills kryddorna har fördelat sig överallt på majskrokarna.
- Förvara majskrokarna i en tät bunke i skafferiet.
Recept notering
Åldersanpassning:
👶 Passar från ca 6-8 månader (kika på valt paket med majskrokar från när de kan serveras)
Servera som ett snack/mellanmål
Näring (utvalda delar):
💪Protein från näringsjäst
💪 Kolhydrater majs
💪 Fett från rapsolja
💪 Järn från pumpakärnor, näringsjäst och gurkmeja
💪 Zink från näringsjäst och gurkmeja
💪 Kalium från gurkmeja
💪 Vitamin C från paprikapulver
💪 Vitamin B12 från näringsjäst